top of page

Training

De vrijwilligersacademie helpt vrijwilligers starten of groeien in hun specifieke taak. Wil je computerles geven of volwassenen leren fietsen? Ga je aan de slag als vrijwilliger in de zorg of wil je crea-en kookworkshops geven? Wij leren je de specifieke kennis en vaardigheden die daarbij horen aan.
 

StockSnap_PMZZ7WLOAJ.jpg

Vorming in open aanbod

Online Trainingsreeks Zorgvrijwilliger

 

Je bent sociaal en komt graag in contact met mensen. Als vrijwilliger bij een
boodschappendienst, bezoekersploeg, buddyproject, de minder mobielen centrale,…  In deze reeks trainen we welzijn- en zorgvrijwilligers in de nodige basiscompetenties om mensen op een positieve manier te ondersteunen.

sessie 1: Communicatievaardigheden

sessie 2: Grenzen stellen

sessie 3: Beroepsgeheim en discretie

 

Meer info of inschrijven voor 1, 2 of alle sessies onderaan deze pagina.
 

© CC0 1.0

verhalen uit de praktijk

training fietslesvrijwilliger.jpg

3 april 2019: training fietslesvrijwilliger

Rozette Beyens traint op 3 april toekomstige vrijwilligers in het ‘volwassenen leren fietsen’. Zelf geeft ze ook al enkele jaren als vrijwilliger fietsles aan nieuwkomers in de Welzijnsregio Noord-Limburg. Waarom begon zij hier eigenlijk aan?

 

Rozette: “Fietsen geeft nieuwkomers heel wat vrijheid en kansen. Boodschappen doen, werken gaan, de kinderen naar school brengen, er eens op uit kunnen gaan… los van de auto. Je moet hun blijdschap eens zien als het lukt om te fietsen! Zij krijgen er zelfvertrouwen van en nieuwe moed door.

kalender

bottom of page