top of page

Actueel

51328232418_f51ff688ac_o.jpg

vorming op aanvraag

Verenigen en vrijwilligen na corona

 

Stilaan maken we weer plannen voor het verenigingsleven en vrijwilligerswerk na corona. Maar dat kent heel wat uitdagingen. Hoe verbinden we onze vrijwilligers opnieuw? Hoe zetten we ons weer op de kaart? Hoe activiteiten organiseren als nog niet ‘alles’ in zijn plooi is gevallen? Hoe vrijwilligers weer motiveren en nieuwe mensen werven? In deze vorming krijg je tips en goede voorbeelden op maat van je vragen.

1 sessie van 2 uren

150€ + vervoerskost

8 - 20 deelnemers
 

omgaan met eenzaamheid.jpg

vorming op aanvraag

Omgaan met eenzaamheid

Vrijwilligers komen in hun engagement vaak (verborgen) eenzaamheid tegen. Maak kennis met de verschillende vormen van eenzaamheid, mogelijke oorzaken en de impact. Vanuit je eigen ervaringen uit de praktijk krijg je tips en handvatten om aan de slag te gaan.

1 sessie van 2 uren

150€ + vervoerskost

8 - 20 deelnemers

zo heb ik het niet bedoeld.jpg

vorming op aanvraag

Zo heb ik het niet bedoeld

Mensen van buitenlandse herkomst komen geregeld in aanraking met alledaags racisme. Als vrijwilliger doe je ook soms kwetsende uitspraken, hoewel die niet zo zijn bedoeld.
In deze vorming luisteren we naar ervaringen rond alledaags racisme en gaan met elkaar in gesprek. Aan de hand van oefeningen en interactieve werkvormen leren we beter begrijpen waar dat racisme vandaan komt en hoe het werkt.

1 sessies van 2,5 uren

430€ + vervoerskost

8 - 15 deelnemers

verhalen uit de praktijk

Vintage Camera

Gemeente Riemst organiseert workshoptraject: verenigen in coronatijd

Op 9 maart, 13 april, 18 mei en 15 juni coacht de Vrijwilligersacademie de Riemsterse verenigingen doorheen het workshoptraject 'verenigen in coronatijd'. Op basis van goede praktijken stemmen de deelnemers hun werking af op de uitdagingen van corona en maken zich klaar voor een nieuwe opstart bij versoepelingen. Hier lees je binnenkort meer over de uitkomsten van dit traject.

bottom of page