top of page

Ontmoeting

De vrijwilligersacademie is een ontmoetingsplek voor vrijwilligers. Enkele keren per jaar organiseren we een vrijwilligerscafé waar organisaties en verenigingen elkaar inspireren rond hun vragen over hun vrijwilligerswerking. Soms organiseren we ook cafés rond een centraal thema.

2de editie Vrijwilligerscafé 2022

hands-startup-success-support-team-team-building-1431553-pxhere.com.jpg

 

Op Zaterdag 29 januari 2022 gaat de 2de editie van ons Vrijwilligerscafé door in zaal Dommel bij Avansa Limburg

 

Tijdens het vrijwilligerscafé leggen organisaties vragen over hun vrijwilligerswerking aan elkaar voor. Of je nu een vereniging, buurtgroep, burgerinitiatief of gemeentedienst bent. Vrijwilligersorganisaties zijn welkom om hun netwerk uit te breiden en te leren van elkaar.

Schrijf je gratis in via de link beneden op deze pagina. Mail bij inschrijving ook de vraag die je wil voorleggen door aan karolien.nouwen@avansa-limburg.be.

verhalen uit de praktijk

27 april 2019: eerste editie vrijwilligerscafé  

Mieke Vandenneste, medewerkster van dienstencentrum De Kouter in Alken, schreef zich alvast in:

"Ik ondersteun de 120 vrijwilligers van het dienstencentrum De Kouter in Alken. Zij staan elke dag paraat in ons dorpsrestaurant, de wandel- en fietsgroep, het Repair café, de taallessen of bij het vrijwilligersvervoer. Ze doen uiteenlopende taken maar werken als een hecht team samen. Ik help hen praktisch maar maak ook werk van hun ideeën en voorstellen.

Ik kom naar het vrijwilligerscafé omdat ik graag van andere vrijwilligersinitiatieven hoor hoe zij werk maken van inspraak voor vrijwilligers. Ik ben ook nog op zoek naar tips om een goede interne communicatie op te zetten naar en tussen vrijwilligers."

repair_café_De_Kouter.jpg

kalender

2de editie Vrijwilligerscafé
van 14u tot 16u 

Avansa Limburg
zaal jeker

SCHRIJF JE IN
bottom of page