Ontmoeting

De vrijwilligersacademie is een ontmoetingsplek voor vrijwilligers. Enkele keren per jaar organiseren we een vrijwilligerscafé waar organisaties en verenigingen elkaar inspireren rond hun vragen over hun vrijwilligerswerking. Soms organiseren we ook cafés rond een centraal thema.

In 2020-2021 geen vrijwilligerscafé maar wel een State of the Region in Limburg. Dit netwerkmoment wordt georganiseerd door De federatie, de koepel voor het Vlaams sociaal-cultureel volwassenenwerk, in samenwerking met Vormingplus Limburg. Iedereen die positieve sociaal-culturele initiatieven voor de samenleving organiseert organiseert is welkom! 

State of the Region 12/12/2020

save the date - state of the region.jpg

Zaterdagvoormiddag 12 december 2020 is er State of the Region in Limburg.

 

Een inspiratie- en ontmoetingsmoment voor vrijwilligers, burgerinitiatieven en (cultuur)professionals die zich inzetten om onze samenleving positief te veranderen, en daarin sterker willen worden.

Wil je jouw project of (burger)initiatief laten groeien? Heb je een passionele en geëngageerde drive voor een positieve samenleving? Wil je jouw ervaringen en kennis delen met anderen, om zo ook sterker te worden? Noteer dan nu al datum en plaats in jouw agenda.

 

Laat je meeslepen door straffe cases of smijt zelf concrete hulplijntjes uit. We proberen elkaar te helpen of te inspireren, schakelen experts in om jouw organisatie verder te laten groeien en staan stil bij de noden en kansen om samen te werken.

 

Interesse om deel te nemen?

Mail je naam, contactgegevens en initiatief naar karolien.nouwen@vormingplus.be.

Meer info volgen binnenkort.

Tot gauw!

Team State of the Region

verhalen uit de praktijk

27 april 2019: eerste editie vrijwilligerscafé  

Mieke Vandenneste, medewerkster van dienstencentrum De Kouter in Alken, schreef zich alvast in:

"Ik ondersteun de 120 vrijwilligers van het dienstencentrum De Kouter in Alken. Zij staan elke dag paraat in ons dorpsrestaurant, de wandel- en fietsgroep, het Repair café, de taallessen of bij het vrijwilligersvervoer. Ze doen uiteenlopende taken maar werken als een hecht team samen. Ik help hen praktisch maar maak ook werk van hun ideeën en voorstellen.

Ik kom naar het vrijwilligerscafé omdat ik graag van andere vrijwilligersinitiatieven hoor hoe zij werk maken van inspraak voor vrijwilligers. Ik ben ook nog op zoek naar tips om een goede interne communicatie op te zetten naar en tussen vrijwilligers."

repair_café_De_Kouter.jpg

kalender

Wordt verwacht!
van ... tot ... 

Locatie
...

SCHRIJF JE IN

Vrijwilligerscafé